Na vsebino

Strokovna ekskurzija Jesenice

V četrtek so se drugi letniki programa strojni tehniki in tretji letniki oblikovalca kovin odpravili na strokovno ekskurzijo v Jesenice. Ekskurzija je bila organizirana v okviru obveznih vsebin povezanih z izobraževalnim programom.

Najprej smo si ogledali podjetje Acroni Jesenice. Podjetje, se ukvarja s predelavo odpadnega železa v pločevine različnih sestav. Ogledali smo si peči za segrevanje surovcev, postopek vročega valjanja, hladnega valjanja in navijanje pločevine na kolute. Odpeljali so nas tudi v laboratorij za testiranje in nam demonstrirali natezni preizkus, preizkus žilavosti in preizkuse merjenja trdote. Pot smo nadaljevali do športne dvorane Podmežakla, ker so nam predstavili kako poteka priprava in vzdrževanje ledu, probleme, ki pri tem nastajajo, klimatizacijo, videonadzor, razsvetljavo, zgodovino objekta in še mnogo drugega. Po ogledu smo lahko tudi stopili na ledeno površino. Po oddihu za kosilo smo oglede zaključili v Gornjesavskem muzeju Jesenice, kjer so nas popeljali skozi bogato zgodovino železarstva na območju Jesenic.

Vir: SŠ Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj