Na vsebino

Svoboda za Črnomelj, ne zamudimo priložnosti

V regijskem iniciativnem odboru Gibanje Svoboda Bela krajina smo ponosni, da smo v vseh treh občinah vložili liste s kandidati za občinske svete in krajevne skupnosti. V občini Črnomelj imamo tudi svojo kandidatko za županjo Mojco Čemas Stjepanovič.

Županja z izkušnjami in mlada strokovna ekipa za nov zagon občine

Mojca Čemas Stjepanovič je izkušena, načelna in strokovna. Deluje odgovorno za skupnost, ne daje lažnih obljub, se drži dogovorov in se zna spoprijeti tudi s kriznimi razmerami. Dokazala je, da je pripravljena enakovredno županovati tako mestu Črnomelj kot tudi vsem okoliškim krajem v občini.

Imamo novo priložnost za županjo z izkušnjami, ki bo ob podpori mlajše strokovne in zagnane ekipe ter direktnimi povezavami v Ljubljani neprecenljiva za nov zagon in enakomerenejši razvoj Občine Črnomelj.

Nosilna vladajoča stranka kot edinstvena priložnost tudi za Belo krajino

Gibanje Svoboda (GS) je mlada stranka, ki je nastala januarja 2022. Stranka že od samih začetkov deluje POVEZOVALNO. Najprej je prišlo do združitve GS s strankama Lista Marjana Šarca in Stranka Alenke Bratošek, v stranko pa ste vedno vabljeni vsi tisti, ki si z nami delite temeljne vrednote: SVOBODNA IN ODPRTA DRUŽBA, SKUPNOST, ZAUPANJE, SPOŠTOVANJE SOČLOVEKA, KULTURA DIALOGA, ZELENI PREHOD.

Stranka se lahko pohvali s predsednikom vlade, dvema evropskima poslancema, 41 poslanci v državnem zboru, 11 ministri in vrsto državnih sekretarjev. Z izvolitvijo bodo lahko tudi belokranjske občine prišle na prioritetne liste v Ljubljani. Neposreden dostop do omenjenih oseb pomeni namreč edinstveno priložnost za napredek Bele krajine. Smo ambiciozna ekipa, ne le z občinsko, pač pa tudi s širšo regijsko belokranjsko pripadnostjo. V primeru izvolitve imamo možnost pospešiti razvoj občin. Zato apeliramo na vas, da nam zaupate svoj glas. Ne smemo zamuditi te priložnosti! Verjamemo, da smo v dani situaciji najboljša izbira.

Ni pomembno ime stranke, ampak človek in dober namen

GS Bela krajina združuje člane iz vseh vetrov. Svoje (ne)politične preteklosti ne skrivamo, pač pa cenimo izkušnje, raznolikost nas bogati. Prepričani smo, da ni pomembno ime stranke, ampak dober in pošten namen, predvsem pa je pomemben ČLOVEK!

Zavedamo se, da so občine v težkem položaju, saj Slovenija še vedno nima funkcionalne pokrajinske razdelitve. Velik problem, konkretno tudi belokranjskih občin, je odmaknjenost od centra, neprodornost oz. premajhna samoiniciativnost in dejstvo, da že predolgo nimamo poslanca v Državnem zboru. To pomeni, da se mora vsaka občina znajti sama zase v odnosu do Ljubljane. Glede na politiko aktualne vlade ocenjujemo, da smo tokrat mi, Belokranjci, v prednosti, saj imamo močan in zaokrožen obmejni regionalni položaj, ki ga lahko izkoristimo za mnoge projekte.

Želimo izboljšati kakovost življenja na vseh področjih, trajnostno in sonaravno ravnati z okoljem. Trudili se bomo počrpati bistveno več evropskih sredtev, kot je bilo to storjeno do sedaj.

Več kot nas bo izvoljenih na lokalni ravni, močnejša bo naša beseda v Ljubljani

Morda se komu zdi, da je bolje voliti nestrankarske kandidate, češ da so oni manj politični. Vsak občinski svetnik ali župan je hočeš nočeš politik, če je v stranki ali ne. Nestrankarski kandidat je dejansko v slabšem položaju, saj se nima na koga obrniti, lahko samo prosi za podporo zdaj eno, zdaj drugo stran. Pri strankah je ideologija jasna, zaledje poznano. Stranka je skupnost. Njen obstoj zagotavlja delovanje sistema krajevna skupnost-občinski svet-županja-vlada. To pomeni, da več kot nas bo izvoljenih na lokalni ravni, močnejša bo naša beseda v Ljubljani! To je zmagovalna kombinacija za Belo krajino. Tega vam drugi kandidati ne morejo ponuditi, ne glede na to, kako so glasni!

Zato še enkrat – dajmo si priložnost! Skupaj zmoremo! Prihodnost se začne v tvojem kraju.

Svoboda - Občina Črnomelj

Svoboda - Občina Metlika

Svoboda - Občina Semič

Plačana objava.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj