Na vsebino

Ta konec tedna vabljeni na Semiško ohcet

V Semiču se v organizaciji Kulturnega centra Semič in Turističnega društva Semič ter pokroviteljstvom Občine Semič končujejo priprave na tradicionalno etnološko - turistično prireditev 26. Semiška ohcet, ki bo potekala med 27. in 29. avgustom 2021, v trškem jedru Semiča in velja za osrednjo turistično prireditev v Občini. Poudarek bo namenjen ohranjanju kulture, dediščine, ljudskih običajev in ohcetnih prigod.

Petkov večer bo v znamenju spominov "Semiška ohcet skozi čas". Vrnili se bomo v zlata leta Folklorne skupine Semiška ohcet, razkrili prigodo, ki se je pripetila članom, se spomnili na vodilne osebe, ki so imele veliko vlogo pri vodenju, poučevanju in še in še. Ker pa je Bela krajina vinorodni okoliš brez vinske kapljice ne gre, se bo večer nadaljeval v Vinoteki Semič z degustacijo rumenih muškatov ob odlični glasbeni spremljavi.

Osrednji dogodek Semiške ohceti bo v soboto. Pozornost bomo namenili folklorni dejavnosti na splošno. O tem bo z nami govorila Anja Cizel, umetniška vodja Folklorne skupine Tine Rožanc in strokovna selektorica za folklorno dejavnost na JSKD Republike Slovenije po pogovoru pa bo sledil koncert Tria Vivere, kajti ohcet brez glasbe ni pravi dogodek. Bo pa sobotni popoldan prepleten z bogatim spremljajočim programom za vse generacije.

Kot smo že uvodoma povedali, se letošnje dogajanje seli v center Semiča na Štefanov trg, pestro bo na Roški cesti vse do Učnega vrta dr. Derganca, kjer tudi ne gre zamuditi sobotnega popoldanskega dogajanja.

Nedeljsko dopoldne pa vabljeni vsi ljubitelji drobnice pod Lipov drevored pri Gasilskem domu Semič na 26. razstavo ovc in koz. Popoldan pa se lahko pridružite Srečanju belokranjskih vinogradnikov v Hotelu Smuk.

Priponke

Vir: KC Semič - TIC Semič
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj