Na vsebino

Tabor mladih gasilcev GZ Semič

V času od 16. do 18. avgusta je v kampu Turizem Benetič pri mlinu v Vinici potekal tabor mladih gasilcev Gasilske zveze Semič. Tabora se je udeležilo 57 otrok in kar 25 mentorjev. Tokrat smo se odločili, da tabor izpeljemo nekoliko drugače in sicer v naravi ter z bivanjem v šotorih.

Na tridnevnem taboru so otroci sodelovali in se urili v različnih dejavnostih. Osrednja tema je bilo urjenje v gasilskih igrah brez meja, kjer so otroci lahko pokazali svoje znanje s področja gasilstva, prav tako pa tudi ostale sposobnosti. Igre so bile zabavne, zadnji dan tabora pa so se vodi tudi pomerili med seboj na tekmovanju. Izvedli smo tudi različne druge delavnice. Izdelali smo grbe posameznih vodov, spoznavali delovanje in uporabo radijskih postaj ter se s kresilom naučili zakuriti ogenj po skavtsko. Popoldneve smo namenili kopanju v dokaj hladni reki Kolpi, raznim družabnim igram, odbojki in nogometu. Postavili smo tudi vodno drčo in se zabavali pri spuščanju po njej.

Oba večera smo se zabavali ob ognju. V soboto smo pripravili tudi izbor za miss in mistra tabora, kjer so se kandidati predstavili na izviren način in nas zabavali. Vsako noč smo imeli nočno stražo, ki je skrbela za ogenj in nas varovala.

V nedeljo smo pripravili zaključek tabora in nanj povabili tudi starše. Nagovorila nas je županja občine Semič gospa Polona Kambič, predsednik Gasilske zveze Semič tovariš Rudi Kofalt in gostiteljica tabora gospa Antonija Benetič. Pohvalili so celotno organizacijo tabora in vse dejavnosti, ki so potekale. Po nasmehih zadovoljnih otrok, pa smo lahko videli, da so tudi oni uživali na letošnjem taboru in da si želijo tovrstne oblike tabora tudi v prihodnjih letih.

Mladinska komisija pri Gasilski zvezi Semič se zahvaljuje vsem, ki so nam kakorkoli priskočili na pomoč pri pripravi in izvedbi tabora, predvsem pa gre zahvala gostitelju tabora Turizmu Benetič za vse, kar so nam nudili za lažje bivanje v taboru, belokranjskim skavtom, ki so nam nesebično priskočili na pomoč pri izposoji, postavljanju in pospravljanju šotorov, Osnovni šoli Belokranjskega odreda Semič za izposojo šotorov in ostale opreme, Alešu Brulcu za izposojo hladilnika ter podjetju Požek za izposojo in postavitev šotora. Hvala Oliverju Jakofčiču in Tomažu Černetu, ki sta pomagala pri pripravi večerje, Toniju Plutu in Alojzu Kondi za predstavitev izvedbe gasilskih iger v polni gasilski opremi ter Dušanu Vranešiču za posnetek tabora iz zraka. Hvala tudi GZ Semič in vsem prostovoljnim gasilskim društvom za njihovo pomoč. Predvsem pa iskrena hvala vsem mentorjem, ki so s svojo zagnanostjo in pripravljenostjo nesebično pomagali pri organizaciji in izpeljavi vseh načrtovane aktivnosti.

Vir: GZ Semič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj