Na vsebino

Tako se je pelo in igralo nekoč

Foto: Nikola Vukmanič
Foto: Nikola Vukmanič

Po dveh letih premora zaradi epidemije koronavirusa so se belokranjski ljudski pevci in godci sinoči znova vrnili k starim lipam pri Treh farah v Rosalnicah, kamor so prej zahajali dvanajst let zapored. Tradicionalno srečanje z naslovom Tako se je pelo in igralo nekoč je bil predzadnji dogodek v okviru letošnjih jubilejnih 30. metliških mednarodnih poletnih kulturnih prireditev Pridi zvečer na grad.

Na sinočnjem srečanju pevcev ljudskih pesmi in godcev ljudskih viž Bele krajine so nastopili Semiški klobukarji pod vodstvom Andraža Banovca, Polanski odmev iz Starega trga ob Kolpi pod vodstvom Katarine Kapš, Šokice iz Semiča pod vodstvom Terezije Simonič, Ivanjščice iz Metlike pod vodstvom Elvire Gorše, Preloški muzikanti pod vodstvom Ota Nemaniča, Navratilovi pevci pod vodstvom Janka Bračike, iz Adlešičev pa so nastopili tamburaši KUD Božo Račič, ki igrajo pod vodstvom Damirja Jankoviča, in Kresnice pod umetniškim vodstvom Majde Veselič.

Metliška območna izpostava JSKD je ob koncu podelila tudi zahvale za pomoč pri pripravi prireditve, ki jo je strokovno spremljala Jasna Žitnik Remic.

Letošnji sklop prireditev Pridi zvečer na grad bodo sklenili jutri, 26. avgusta, ob 19. uri na metliškem grajskem dvorišču z lutkovno predstavo Štirje muzikanti.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj