Na vsebino

"Taksisti" pripeljali delovne zvezke

Prijetno so nas presenetili člani sindikata taksistov, ki so se odločili, da bodo letos s svojimi turističnimi boni kupili delovne zvezke za učence/dijake iz socialno šibkih družin. Na predlog Zveze prijateljev mladine Slovenije so namenili to pomoč belokranjskim šolarjem. Čeprav so nekatere družine že naročile oziroma kupile delovne zvezke, smo v sodelovanju s šolami in CSD našli 37 belokranjskih šolarjev, katerih starši še niso uspeli zbrati sredstev za vse potrebe, povezane z začetkom šolskega leta. Ni treba posebej poudarjati, kakšno olajšanje in izjemno veselje je bilo ob novici, da so rešeni vsaj skrbi za nakup delovnih zvezkov. Veliko dela je bilo pri izbiri DZ, ki so jih morali darovalci z boni osebno kupiti v knjigarnah, a so seznami le-teh od šole do šole različni. Zato smo jim za vsakega šolarja posebej poslali spisek, katere zvezke potrebuje.

V imenu Društva prijateljev mladine Metlika in družin obdarovanih šolarjev se prisrčno zahvaljujemo vsem, ki so podarili delovne zvezke, posebej še podpredsedniku Sindikata taksistov, Janku Belopavloviću in gospe Petri Krištof, ki sta jih zbrala in tudi pripeljala v našo pisarno.

Vir: Društvo prijateljev mladine Metlika
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj