Na vsebino

Teden otroka 2021

Pravica pravic je pravica živeti,
biti otrok za srečo rojen,
tata in mamo ob sebi imeti
in jima padati veselo v objem.
(Tone Pavček)

Otroci so največje darilo življenja. Njihovi prijazni nasmehi, simpatični pogledi, iskrene besede nam lepšajo vsakdan.

»Razigran uživaj dan« je osrednja tema letošnjega Tedna otroka, ki je potekal od 4. – 10. oktobra 2021 tudi na Osnovni šoli Stari trg ob Kolpi.

V 1. razredu smo prav posebno uživali vsak šolski dan in teden namenili igri, katere tudi sicer ne manjka v našem razredu. Učenci so v šolo prinesli svoje igrače in se z njimi igrali med odmori. Igra je bila rdeča nit našega gibanja na svežem zraku, v telovadnici in med učenjem v šolskih klopeh. Uredili smo si senčno gledališče in si izdelali lutke. Odigrali smo čisto svojo domišljijsko predstavo. V »poštnem nabiralniku« je vsakega posameznika dnevno čakalo presenečenje. Naša čustva smo spremljali s hišico počutja in se pogovarjali o njih. Iz naše učilnice pa so odmevali zvoki pesmi »Ko si srečen«.

»Naj bodo srečni vsi otroci tega sveta«, pravijo prvošolci in prvošolke. Naj se njihove želje v čim večji meri udejanjijo.

Vir: OŠ Stari trg ob Kolpi

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj