Na vsebino

Teden otroka v OPB Stari trg ob Kolpi

Teden otroka v našem podaljšanem bivanju je minil igrivo in veselo. Ker je tema letošnjega Tedna otroka – “Razigran uživaj dan”, smo se le-tega tudi zares držali! V okviru dejavnosti OPB so se tako učenci igrali in družili. Igrivi in sproščeni smo sončne dneve izkoristili za igro na prostem. Odpravili smo se na bližnji travnik in na igrišče, kjer smo se igrali vesele igre, kot so: trden most, lisička kaj rada ješ, mama koliko je ura, atomčki, ribice zaplavajte, en, dva, tri, kip se naredi, gnilo jajce, lov na repek, medvedji objem in še kaj. Pripravili smo tudi poligon, kjer smo premagovali ovire.

Na igrišče pa smo vzeli žoge, s katerimi smo se šli med dvema ognjema, hitrega črva, tekmovali v vodenju in brcanju žoge, metali na koš, se igrali pepčka in klicno žogo. Ker nam je nekje sredi tedna zagodel dež in nismo šli ven, smo čas preživljali v telovadnici in v razredu. V telovadnici so bile na seznamu naslednje igre: štorklja in žabe, kaj imam na hrbtu, mačka in miš, bratec reši me, slepa miš, indijanci. Da bi se pred odhodom zares umirili, pa smo naredili vaje otroške joge in vodeno vizualizacijo.

V razredu smo ustvarjali na temo slikanice Elmer in prijatelji. Obnovili smo pravljico s pomočjo kamišibaja – papirnatega gledališča in v nadaljevanju naredili vsak svojo prstno lutko – slončka Elmerja. Tudi naši veseli učenci lahko potrdijo naslednje trditve; da igra krepi telo, spleta prijateljstva, razvija domišljijo in kar je najpomembnejše: igra povezuje!

Vir: OŠ Stari trg ob Kolpi

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj