Na vsebino

Teden pisanja z roko 2023 na OŠ Loka

Teden pisanja z roko je vseslovenska akcija, s katero ozaveščamo o pomenu ohranjanja pisanja z roko. Organizira jo Društvo Radi pišemo z roko skupaj z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport ter Zavodom RS za šolstvo.

Na OŠ Loka smo se projektu pridružili že šesto šolsko leto. Osrednja tema letošnjega projekta je Mislim tiho, pišem počasi in je vezana na izpostavljeno regijo Prekmurje. Le-ta nas nagovarja k razmišljanju o današnjem hitrem tempu življenja in usmerjanju v počasnost in umirjenost.

Sodelovali so učenci tako razredne kot tudi predmetne stopnje. Nastalo je veliko izvirnih zapisov, sporočil, pisav in drugih zanimivih izdelkov. Učenci so izdelali mesto prijaznih besed, napisali različne uganke, pregovore, pesmi, izdelali knjižna kazala. V knjižnici so se med drugim posvetili prekmurskemu pesniku Feriju Lainščku in ustvarili plakat ter prepisali njegove pesmi. Nekaj učenk pa se je preizkusilo tudi v pisanju haikujev (japonska oblika poezije) na temo Prekmurja. Na šoli si prizadevamo in želimo, da v času prevladujoče digitalne komunikacije ostane pisanje z roko nepogrešljiva spretnost in lepa navada, ki jo je potrebno ohranjati in negovati.

Vir: OŠ Loka Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj