Na vsebino

Teden poezije

Jutri pričnemo z internim šolskim projektom Teden poezije. Obeležili bomo svetovni dan poezije (21. 3. 2023) ter promovirali branje, ustvarjanje in razmišljanje o njej. Za učence se bo preko celotnega tedna razvrstilo kar nekaj dejavnosti, v katerih lahko sodelujejo.

Oglejte si slike, kjer najdete tudi razpored dejavnosti po dnevih in šolah. Pa še na kratko o našem projektu: učenci bodo prisluhnili radijski uri na temo Otona Župančiča, v 4. in 5. razredu bodo postali skriti pesniki in nato sodelovali v maratonu poezije. Preko celotnega tedna bodo učenci matične šole sodelovali v pesniški uganki, izžrebanega srečneža pa čaka tudi nagrada.

V torek bodo na Stratusu postali raziskovalci, kjer bodo učenci Medgeneracijsko iskali skritega poeta. Popoldne ste vabljeni, da se nam pridružite na dogodku Sprehod s poezijo. Naši učenci in učitelji bodo ob 17.30 recitirali pri Knjigobeženici na Gričku.

V sredo bo v knjižnici potekal maraton poezije, PŠ Adlešiči pa bodo lahko svoje verze zamenjali za bonbon.

V četrtek bo potekala haiku delavnica pod vodstvom učiteljice Maje Kunič, z učiteljico Špelo Vraničar bodo učenci haikuje tudi ilustrirali.

V petek bo na matični šoli potekala zamenjava verzov za bonbon.

Učenci, vabljeni k sodelovanju!

Vir: OŠ Loka Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj