Na vsebino

Teden Rdečega križa

Teden Rdečega križa Slovenije se začenja na svetovni dan Rdečega križa in Rdečega polmeseca, ki je vsakoletno praznovanje temeljnih načel mednarodnega gibanja Rdečega križa in Rdečega polmeseca.

Od leta 1948 ga praznujemo 8. maja, na rojstni dan ustanovitelja gibanja Henrija Dunanta. Tega dne se spominjamo poguma in dosežkov več kot 14 milijonov prostovoljcev in številnih članov ter podpornikov, ki delujemo v 192 državah sveta. Na ta dan Mednarodni odbor Rdečega križa, Mednarodna federacija društev Rdečega križa in Rdečega polmeseca ter nacionalna društva pripravimo številne dogodke, da bi naše poslanstvo in dejavnost predstavili kar največ posameznikom, civilni družbi in vladam sveta. Letos verjamemo v moč prijaznosti in na svetovni dan Rdečega križa in Rdečega polmeseca praznujemo vse vrste prijaznih dejanj ter z njimi pokažemo, kako vsa ta dejanja skupaj resnično globalno vplivajo.

Dejanja prijaznosti so povsod okoli nas in ne glede na to, kako velika ali majhna so, prinašajo pozitivno družbeno spremembo.

K obeleževanju tedna Rdečega križa se pridružuje tudi Območno združenje Rdečega križa Metlika s svojimi aktivnostmi, ki imajo poudarek na preventivno zdravstveni dejavnosti, nudenju pomoči ljudem v stiski, pridobivanju novih znanj in spoznanj in aktivnostim, kot so:

Občanka

Gre za preventivno zdravstveno akcijo, katera zajema pregled dojk. Pregled bo potekal v prostorih zdravstvenega doma Metlika. Potekal bo v dveh skupinah. I. skupina ob 8.30 uri, II. Skupina ob 10.30 uri. V vsaki skupini do 30 oseb. Pregled bodo opravile zdravnice iz NM. Za pregled se morete naročit na št. 07/ 30 60 481 ali 031 689 941 ali [email protected]

Na pregled pridite zdrave, za vstop v ZD je potrebna obrazna maska. Pregled bo v soboto, 7. maja v prostorih zdravstvenega doma Metlika.

»Hoj gremo na kavo«

Gre za novo akcijo, katera zajema druženje pogovor in pomoč med oskrbovanci doma starejših občanov Metlika in prostovoljci Rdečega križa Metlika. V projektu bo prvič 10 prostovoljcev in 10 oskrbovancev s katerimi se bomo dve uri družili izven doma, in jih odpeljali v bližnji lokal na kavo. Gre za ohranjanje socialnih stikov, zapolnitev časa in družabništvo.

V sredo, 11. maja med 9.30.- 12. uro

Kviz mladih članov RK

V tednu Rdečega križa tradicionalno pripravljamo kviz mladih članov RK. Namen kviza je nova znanja, nova prijateljstva in pomen humanitarnega poslanstva. V kvizu bodo sodelovale ekipe OŠ (Metlika, Suhor, Podzemelj, Semič), katere bodo svoje znanje preverile iz področja prve pomoči, pravila ceste in zgodovina RK. Kviz bo potekal

V petek, 13. maja ob 10. uri v kulturnem domu Gradac

Vir: RKS – OZ Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj