Na vsebino

Telovadnica OŠ Vinica premajhna za plesno-glasbeno predstavo viniških folklornikov - 'Pri Mlinaroveh'

Kar 112 članov Kulturno umetniškega društva Oton Župančič Vinica je pripravilo večer, ki si ga bodo obiskovalci zapomnili po nekoliko drugačnem nastopu viniških folklornikov in še posebej po izjemno mladih nastopajočih. Člani društva pa gotovo po izjemnem obisku, saj je bila telovadnica OŠ Vinica premajhna za vse, ki so si predstavo želeli ogledati.

Plesno-glasbena predstava 'Pri Mlinaroveh' je predstavila dan številčne družine Mlinarovih in vse njihove sosede, ki jim poleg otrok pomagajo popestriti dogajanje. V zgodbi, ki jo je sestavljalo 9 sekcij društva, smo spoznali tudi nesrečno ljubezen Jureta, najstarejšega izmed otrok Mlinarovih.

Več kot 400 obiskovalcev je bilo priča kar nekaj simpatičnim presenečenjem v programu. Poleg najštevilčnejše, otroške folklorne skupine, sta nastopili še obe mladinski in odrasla folklorna skupina, začetna tamburaška skupina, mladi Viniški tamburaši, pevci Viniški fanti, Viniške cure in ljudski godec Jazo.

Scenarij predstave je pripravil Sašo Žepuhar, organizacijo pa je prevzel upravni odbor društva pod vodstvom predsednice Željke Karin Biličič. Za kostumografijo je poskrbel Jan Hudelja, za luč pa Jurij Klobučar. Celo leto so skupine pripravljali vodje Mojca Mravinec (tamburaške sekcije), Sašo Žepuhar (odrasla folklorna skupina), Anita Peršič (otroška folklorna skupina) in Željka Karin Biličič (mladinska folklorna skupina) s svojimi pomočniki.

Za pomoč pri izvedbi se zahvaljujemo OŠ Vinica, Dušanu Špeharju, Šiviljstvu Knofek Ivanka Mravinec s.p., Občini Črnomelj, JSKD, OI Črnomelj, Ivan Kajin s.p., MPOV, Prenočiščem Zeleni Jurij Vinica, Rozaliji Hudelja, PGD Učakovci - Vukovci, TGH, d.o.o. in JK Zvok in luč, Jurij Klobučar s.p..

Zaradi velikega zanimanja za predstavo je možno, da bo prišlo do ponovitve.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj