Na vsebino

Teo Collori in Momento Cigano v Semiču

Teo Collori in Momento Cigano so skupina, ki igra izvrstno mešanico romske glasbe in plesnega swinga. V tem projektu se nostalgija prepleta z novimi zgodbami, saj fantje izvajajo svežo avtorsko glasbo v stilu, ki nas popelje v obdobje salonov, cigar, čarlstona in lakastih čevljev. Zasedbo sestavljajo akademsko izobraženi glasbeniki, ki sicer v svoji pop različici nastopajo kot spremljevalna zasedba Magnifica. Njihova prva plošča Hot Club Piran je bila na glasbenem portalu Muzikobala izbrana za »album leta 2015«, v letu 2016 pa so njihovo kakovost prepoznali tudi v ZDA, kjer so ploščo izdali pri svetovno znani založbi Lowtemp.

Naslednik prvenca Hot Club Piran je bil izdelek z naslovom Kamerato muzikante, ki je izšel leta 2018 v samozaložbi. Na tem ploščku najdemo enajst raznolikih skladb.

Skupina Teo Collori in Momento Cigano na novembrski turneji po Sloveniji predstavlja svojo tretjo studijsko ploščo z naslovom 'Molto Aligatore'. Gre za izmišljeno besedno zvezo, ki po vzoru nomenklature klasične glasbe (allegro, adagio, con fuoco, molto appassionato ipd.) opisuje splošno vzdušje, zajeto v ta zvočni zapis. Glede na prvi plošči zasedbe, je glasba slogovno še bolj odprta, kvintet pa postreže z zelo pisano paleto zvočnih barv. Kot doslej, so tudi na novem albumu nekatere skladbe plesne in puščajo vtis brezskrbnosti, druge pa se dotikajo življenjskih tém, s katerimi se srečuje vsakdo izmed nas.

Zasedba Teo Collori in Momento Cigano je setavljena iz naslednjih vrhunskih glasbenikov:

Teo Collori - kitara,
Matija Krečič - violina,
Matej Kužel - klarinet,
Jošt Lampret - bas in
Metod Banko - kitara.

Skoraj uro in pol dolg koncert je minil kot za stavo, nekaj utrinkov z le-tega pa vam ponujamo TUKAJ.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj