Na vsebino

Teo Collori s skupino Momento Cigano predstavlja novi album tudi v Beli krajini

Skupina Teo Collori in Momento Cigano letos predstavlja svojo tretjo avtorsko ploščo z naslovom 'Molto Aligatore'. Fantje so v novembru na turneji po vsej Sloveniji in kočno bodo nastopili tudi v Semiču, v kraju od koder prihaja njihov violinist, virtuoz Matija Krečič.

Njihova prva plošča Hot Club Piran je bila izdana pri ameriški založbi Lowtemp, nagradili pa so jo tudi na spletnem portalu MuzikObala, kjer so jo proglasili za album leta 2016.

Pesem z naslovom 'Bled 1960' iz njihovega drugega albuma 'Kamerato muzikante' je bila izbrana za 'pesem leta' v romski oddaji na Prvem programu radia Slovenija.

Jutri (sobota) ob 20. uri, bodo v Kulturnem centru Semič predstavljali svojo tretjo studijsko ploščo z naslovom 'Molto Aligatore'.

Gre za izmišljeno besedno zvezo, ki po vzoru nomenklature klasične glasbe (allegro, adagio, con fuoco, molto appassionato ipd.) opisuje splošno vzdušje, zajeto v ta zvočni zapis. Glede na prvi plošči zasedbe, je glasba slogovno še bolj odprta, kvintet pa postreže z zelo pisano paleto zvočnih barv. Kot doslej, so tudi na novem albumu nekatere skladbe plesne in puščajo vtis brezskrbnosti, druge pa se dotikajo življenjskih tem, s katerimi se srečuje vsakdo izmed nas.
Producent je bil tokrat vsestranski glasbeni mag, Denis Horvat.

Vabljeni na izvrstno glasbeno doživetje, kjer se lahkotna duhovitost prepleta z globokim umetniškim izrazom.

Teo Collori in Momento Cigano - Laganini feat. Sašo Avsenik

Teo Collori in Momento Cigano - Srečo

Zasedba:

Teo Collori - kitara

Matija Krečič - violina

Matej Kužel - klarinet

Metod Banko - kitara

Jošt Lampret - kontrabas

Cena vstopnice 10,00 €. Prodaja vstopnic poteka v TIC-u Semič (040/625 148) in uro pred dogodkom v KC Semič.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj