Na vsebino

Toliko okužb so v naših občinah potrdili v sredo

V sredo so v Sloveniji ob 797 PCR-testih in 6105 hitrih antigenskih testih potrdili 1973 okužb z novim koronavirusom. Po podatkih ministrstva za zdravje je bilo včeraj zaradi covida-19 na navadnih oddelkih hospitaliziranih 85 bolnikov, na oddelkih intenzivne terapije pa 14. Umrli so trije bolniki, okuženi s koronavirusom.

Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov trenutno znaša 1663, kar je 18 več kot dan prej, število potrjenih primerov v zadnjih 14 dneh na 100.000 prebivalcev pa je trenutno 1081, kar je 11 več kot dan prej.

Po oceni Nacionalnega inštituta za javno zdravje je v Sloveniji trenutno 22.882 aktivnih primerov okužb, kar je 234 več kot dan prej.

Po podatkih Sledilnika za covid-19 so včeraj v Beli krajini potrdili 21 novih okužb: Črnomelj 14 (dan prej 23), Metlika 4 (dan prej 11), Semič 3 (dan prej 1).

Sledilnik kaže, da je trenutno v Beli krajini 469 aktivnih primerov okužbe: Črnomelj 246, Metlika 157, Semič 66.

Število covidnih bolnikov bo najverjetneje začelo upadati v drugi polovici avgusta

V Sloveniji je s koronavirusom glede na uradne rezultate testiranj okuženih nekaj več kot 22.000 posameznikov, v resnici pa še vsaj tri do štirikrat več, kar predstavlja pritisk na zdravstveni sistem, je v izjavi za medije pojasnil vodja oddelka intenzivne terapije infekcijske klinike Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana Matjaž Jereb.

Ob tem je spodbudno, da se število sprejetih covidnih bolnikov počasi manjša. Po ocenah bo število covidnih bolnikov začelo upadati v drugi polovici avgusta, do takrat pa bo število bolnikov na t. i. platoju, je poudaril. Spomnil je, da je t. i. plato doseglo tudi število dnevno potrjenih okužb s koronavirusom.

Na vprašanje, če bi bili glede na trenutno epidemično stanje v Sloveniji ob obveznih zaščitnih maskah v zdravstvu in priporočenih zaščitnih maskah v zaprtih prostorih potrebni še drugi ukrepi, je odgovoril, da navedeno v tem trenutku zadošča: “Če bi se ljudje dobronamerno držali vseh priporočil, bi bile stvari lažje obvladljive, kot so.”

Vir: STA, Sledilnik covid-19
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj