Na vsebino

Tomaž in Iztok z Radia 1 čistila v Beli krajini

Včeraj dopoldne sta Tomaž Klepač in Iztok Gustinčič v okviru akcije "Zavihajmo rokave in očistimo Slovenijo!" Radia 1 in Zavarovalnice Merkur očistila divje odlagališče pri Cerovcu nad Dobličko Goro. Divje odlagališče je medobčinskemu inšpektorju Marjanu Kastelicu pred kratkim prijavil gozdar Stanislav Križan, šlo pa je predvsem za azbestno kritino, stara oblačila, spalne blazine in podobno.

Tomažu in Iztoku sta pomagala tudi delavca črnomaljske Komunale, ki ob tem še enkrat poziva in apelira na vse občane, da odpadke pripeljejo v Podcenter za ravnanje z odpadki na Vranovičih ali Zbirni center Semič, kjer Komunala gospodinjske odpadke prevzame brezplačno in potem seveda sortira za nadaljnjo obdelavo.

Zbirni center v občini Semič obratuje vsak delovni dan od 9. do 17. ure in ob sobotah od 9. do 13. ure, medtem, ko imajo krajani občine Črnomelj možnost odložitve ločeno zbranih komunalnih odpadkov na zbirni center ob odlagališču Vranoviči vsak delovni dan od 9. ure do 14. ure in od 15. ure do 17. ure ter ob sobotah od 8. do 13. ure.

V zbirnih centrih lahko krajani brezplačno oddate papirno in kartonsko embalažo, stekleno in mešano embalažo, kovine, les, oblačila, tekstil, jedilna olja in maščobe, barve, črnila, lepila, detergente in smole, baterije in akumulatorje, elektronsko in električno opremo, odpadne gume, odpadna zdravila, odpadne sveče in kosovne odpadke, preostanek komunalnih odpadkov, odpadne injekcijske igle, ter manjše količine gradbenih odpadkov iz gospodinjstva.

Hvala Tomažu Klepaču, Iztoku Gustinčiču, Radiu 1, Zavarovalnici Merkur, medobčinskemu inšpektorju Marjanu Kastelicu in seveda delavcem in direktorju Komunale Črnomelj za koordinirano in uspešno izpeljano čistilno akcijo. S tem je eno divje odlagališče v Beli krajini sanirano.

Vir: Radio 1

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj