Na vsebino

Tudi OŠ Loka na koloniji mladih likovnikov v Rovinju

V petek smo se odpeljali na izletniško kolonijo v Rovinj. Gre za druženje približno 100 najbolj nadarjenih in vestnih učencev likovnih krožkov in foto krožka Dolenjske in Bele krajine. Iz slednje se je kolonije udeležilo 52 učencev s 7 mentoricami. Našo šolo je zastopalo 11 likovnikov u mentorico Špelo Vraničar in 5 fotografinj z mentorico Katarino Pavlakovič.

V Rovinju, kjer je bilo že poletno vzdušje, smo si ogledali največje zanimivosti in si izbrali motive za ustvarjanje. Čas za risanje je kar prehitro minil, naredili smo risbe s svinčnikom, barvicami, suhimi pasteli, vodenimi barvami na različne tone papirja. Fotografinje so z mentorico hodile po mestu in fotografirale slikovite motive arhitekture in morja, hkrati pa iskale mlade ustvarjalce, da bi fotografirale njihove izdelke.

Med delom smo postali lačni, zato smo si privoščili pravo morsko kosilo v lokalni restavraciji. Ker je bilo morje vabljivo, smo namočili noge vanj, najbolj pogumni pa so se tudi kopali. Za zaključek smo se ohladili še s sladoledom.

Polni novih vtisov smo domov prispeli zvečer. Izdelke, ki smo jih ustvarili, si boste lahko kmalu ogledali na spletni strani izletniške kolonije.

Vir: OŠ Loka

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj