Črnomaljski župan Andrej Kavšek in direktorica RIC Bela krajina Barbara Papež Lavrič sta danes na parkirišču pri črnomaljskem gradu odprla avtomatizirano izposojevalnico električnih koles. Postavili so jo v okviru z evropskim denarjem podprtega projekta Kolesarska veriga na podeželju. Celotna naložba je skupaj z davkom stala skoraj 37.000 evrov, črnomaljska občina je slabih 26.000 evrov zanjo dobila iz evropskega kmetijskega sklada, razliko krije občina iz lastnih sredstev.

Izposoditi si je možno osem električnih koles, ki jih je možno prevzeti ali oddati na postajah v črnomaljskem mestnem jedru in v trškem jedru v Semiču, so sporočili s črnomaljske občine.

Za uporabo sistema izposoje se morajo uporabniki prijaviti prek ustrezne aplikacije mobiln.si - DBK Bike. Izposoja koles je omejena na 14 ur.

Uporabniki omenjenega sistema se lahko pri uporabi odločajo med plačilom letne članarine, ki znaša 25 evrov, in med mesečno članarino, ki stane pet evrov.

Na območju LAS Dolenjska in Bela krajina so partnerji v projektu Občina Mirna Peč, Mestna občina Novo mesto, Občina Semič in Občina Črnomelj.