Na vsebino

TVU – teden pravljic in razredna čajanka

Naši prvošolci z razredničarko so se ravno tako udeležili in več kot pridno ustvarjali v sklopu Tednov vseživljenjskega učenja. Izvedli so dve delavnici: Teden pravljic, kjer so prvošolcem brali različni delavci šole, in čajanko na katero so učenci prinesli domače čaje, ki so jim jih pomagali pripraviti stari starši.

Mesec september je nacionalni mesec skupnega branja. V ta namen smo v preteklem tednu s prvošolci OŠ Vinica izvedli teden pravljic. V razred smo povabili delavce naše šole, ki so nas vsak dan razveselili z novo knjigo. Kuharica Mateja Žagar nam je prebrala pravljico z naslovom Bobek in barčica, čistilka Tina Špehar zgodbo z zanimivim naslovom Kako sta se gospod in gospa pomirila, v sredo nas je obiskala svetovalna delavka Tanja Matkovič in nam skupaj s svojim medvedkom prebrala zgodbico Medo ne more spati, učitelj športa Robi Filak pa nas je nasmejal z zgodbo z naslovom Tečna opica. V četrtek smo se ob čajanki z zlato kroglo preselili v svet Grimmovih pravljic in prisluhnili še Žabjemu kralju.

Bo že držalo, kar je zapisal slavni Albert Einstein: “Če hočete, da bodo vaši otroci inteligentni, jim berite pravljice. Če želite, da bodo še inteligentnejši, jim berite več pravljic.”

Vir: OŠ Vinica
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj