Na vsebino

'Twirlingice' pri županu

Črnomaljski župan Andrej Kavšek je sprejel najuspešnejša dekleta iz Twirling mažoretnega društva Spin, ki so na evropskem tekmovanju v Ljutomeru s svojimi odličnimi dosežki pripomogle k temu, da je Slovenija osvojila pokal za 2. mesto.

Župan je dekletom čestital ter jim zaželel veliko motivacije in volje do treninga tudi v prihodnje. Trenerka Mojca Jakop, ki je dekleta spremljala na sprejemu, pa je poudarila, da je uspeh na tekmovanjih zagotovo velika spodbuda in motivacija tekmovalkam za nadaljnje delo.

Evropsko tekmovanje evropske twirling zveze EFBT je potekalo pod organizacijo in strokovnim vodstvom Twirling zveze Slovenije od 5. do 7. julija 2019 v Ljutomeru. Pomerili so se tekmovalci iz Slovenije, Irske, Katalonije, Hrvaške, Francije in Romunije. Ob močni konkurenci se je številnim članom slovenske twirling reprezentance uspelo prebiti v finale in doseči visoke uvrstitve. V skupnem izkupičku kolajn je 6 bronastih, 2 srebrni in 1 zlata, v skupnem številu točk držav pa si je Slovenija priborila pokal za 2. mesto.

Temu pokalu so točke prispevala tudi dekleta iz sprejema in sicer:
Maja Grabrijan (freestyle) z 12. mestom,
Maja Grabrijan in Laura Grabrijan (par) s 7. mestom ter
Maja Grabrijan, Laura Grabrijan, Taja Kozan, Urška Kmetič, Tinkara Kmetič in Lea Lalič (skupina) z 8. mestom.

Vir: Občina Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj