Na vsebino

Učna pomoč za učence od 4. do 8. razreda, OŠ Semič

Obveščamo vas, da smo za učence, ki potrebujejo pomoč in podporo oziroma za učence, ki zaradi različnih razlogov niso uspeli v času izobraževanja na daljavo usvojiti temeljnih ciljev in ne dosegajo minimalnih standardov znanja, od 25. 5. 2020 dalje organizirali različne oblike učne pomoči po spodnjem urniku.

Urnik učne pomoči

Učna pomoč se bo izvajala v učilnici SLO1 (pri zbornici).

Ura

Pon

Tor

Sre

Čet

Pet

8.20–9.05

6. r. – SLJ

5. r. – DOP

8. r. – SLJ

8. r. – TJA

7. r. – SLJ

9.25–10.10

6. r. – TJA

5. r. – DOP

8. r. – SLJ

8. r. – TJA

7. r. – SLJ

10.15–11.00

6. r. – MAT

5. r. – DOP

8. r. – MAT

8. r. – KEM

7. r. – MAT

11.15–12.00

6. r. – NAR

5. r. – DOP

8. r. – MAT

8. r. – FIZ

7. r. – MAT

12.05–12.50

6. r. – GEO

8. r. – ZGO,GEO

Izjava staršev pred vstopom v šolo

Poudariti je potrebno, da se v šolo vračajo le zdravi učenci. Pogoj za ponovni vstop v šolske prostore je podpisana Izjava staršev pred vstopom otroka v šolo (Priloga 2), s katero starši potrdite, da je otrok zdrav. S tem se šoli zagotovi varno učno okolje za vse učence. Podpisano izjavo naj otrok prinese prvi dan učne pomoči in jo odda učitelju, ki bo takrat učno pomoč izvajal.

Prevoz

Glede prihoda v šolo/odhoda domov NIJZ priporoča hojo, kolesarjenje, za učence, ki imajo kolesarski izpit, individualni prevoz s strani staršev (brez združevanja otrok). Zavedamo se, da vsi starši navedenih oblik prihoda v šolo in odhajanja domov ne morete zagotoviti, zato boste lahko uporabili šolski prevoz (prilagojeni vozni red). Vašo odločitev nam boste sporočili preko vprašalnika o vključitvi učenca v učno pomoč (Priloga 1).

Če bo učenec prišel v šolo s šolskim prevozom, bomo za njega organirali dejavnosti oz. varstvo do razvozov.

Prehrana

Šolska prehrana je v tem času organizirana kot običajno. Če želite, bo šola za vašega otroka pripravljala obroke kot pred zaprtjem šole. Vašo odločitev glede prehrane nam boste sporočili preko vprašalnika o vključitvi učenca v učno pomoč (Priloga 1).

Higienska priporočila

Učenci, ki bodo obiskovali učno pomoč, morajo upoštevati higienska priporočila.

  • Učenci v šolo vstopijo na vhodu pri šolskem igrišču. V šolo vstopijo ob 8.15. Če pridejo v šolo prej, počakajo na šolskem igrišču. V primeru slabega vremena vstopijo v šolo takoj po prihodu in počakajo v jedilnici.
  • Učenci na hodnikih nosijo zaščitne maske.
  • Učenci v učilnici ne nosijo zaščitnih mask.
  • Učitelji in učenci so na razdalji vsaj 1,5 m.
  • Učenci malicajo v razredu, s higienskim robčkom pred malico pobrišejo svojo klop, na klop postavijo papirnato brisačko in po malici ponovno s higienskim robčkom klop pobrišejo. Malico razdeli učitelj, ki si pred tem temeljito umije roke.
  • V jedilnico vstopamo po protokolu, ki predvideva distanco in največje število otrok v prostoru. Kuhar razdeljuje hrano s kirurško zaščitno masko ali je pri razdeljevanju za pleksi steklom.
  • V sanitarije učenci vstopajo posamično, priporočamo odpiranje vrat s komolcem, roke si temeljito umijejo. Učenci na učni pomoči uporabljajo sanitarije pri knjižnjici.
Vir: OŠ Semič
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj