Na vsebino

Umrlo že 17 ljudi, 841 okuženih

V Sloveniji je za novim koronavirusom po zadnjih podatkih skupaj umrlo že 17 ljudi, med drugim tudi dva starejša oskrbovanca iz doma v Šmarju pri Jelšah. Skupaj je v domu starostnikov umrlo že šest ljudi, ki so zboleli za covid-19. Več o tem tudi na današnji vladni novinarski konferenci, ki jo v živo spremljamo na Siol.net.

Po zadnjih informacijah je okuženih 841 ljudi, kar je 39 več kot včeraj. Trenutno je zaradi okužbe hospitaliziranih 119 bolnikov, od tega 31 na intenzivni negi. Včeraj so testirali 1.288 ljudi, skupaj je bilo opravljenih 23.762 testiranj. Število smrtnih žrtev je naraslo na 17, je prek Twitterja sporočila vlada.

Že drugi vnos v zadnjih petih dneh

Kot so sporočili iz mariborskega univerzitetnega kliničnega centra, so pri bolniku, ki je utrpel hude poškodbe prsnega koša, opravili dve testiranji na novi koronavirus. Ker je bil prvi test negativen, so bolnika sprejeli v tako imenovano belo območje oziroma na navaden oddelek.

"Drugi test pa je nato pokazal, da je pozitiven," so sporočili iz UKC Maribor in dodali, da so že sprejeli vse ustrezne ukrepe. Vnos novega koronavirusa v belo območje so v mariborskem kliničnem centru sicer doživeli že prejšnji teden v petek. Ob sprejemu je bil bolnik negativen, dan kasneje pa pozitiven. Okuženi se je zdravil na navadnem oddelku intenzivne nege. "To je dober zgled zahrbtne narave tega virusa," so takrat pojasnili.

54 zaposlenih v samoizolaciji

V ponedeljek je bilo 54 zaposlenih v UKC Maribor zaradi nedavnih tesnih socialnih stikov preventivno v domači izolaciji. Všteti so vsi zaposleni, ne le zdravstveno osebje. Po zadnjih podatkih je v UKC Maribor hospitaliziranih 32 pacientov, okuženih z novim koronavirusom, od tega je devet pacientov v intenzivni enoti, vseh devet je intubiranih oziroma na raspiratorju. UKC Maribor je sicer ravno včeraj prevzel pošiljko desetih medicinskih respiratorjev, ki jih že pripravljajo za uporabo.

Na Dobu potrdili dve novi okužbi

Okužbo z novim koronavirusom so medtem potrdili tudi v dveh primerih med zaporniki na Dobu, poroča MMC. Na upravi za izvrševanje kazenskih sankcij so za MMC pojasnili, da so bili sprejeti vsi ukrepi v povezavi z zdravniško in epidemiološko stroko. Med pravosodnimi policisti ni nobene potrjene okužbe.

Število okuženih v Sloveniji in po regijah lahko spremljate TUKAJ.

Število okuženih po vsem svetu pa lahko spremljate na povezavi TUKAJ.

Vir: Siol.net

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj