Na vsebino

Urša Konda osvojila bron

Letošnja, že 52. kemijska olimpijada, je potekala tako kot vsa ostala tekmovanja na daljavo. Organizator je bila Turčija, olimpijada pa je trajala od 23. 7. do 30. 7. 2020., ko je potekala tudi zaključna slovesnost. Olimpijade se je udeležilo 60 držav. Vsaka država ima lahko dijaško ekipo, v kateri so največ štiri tekmovalke in tekmovalci.

V letošnji ekipi je bila tudi naša dijakinja Urša Konda. Preostali del ekipe so predstavljali Patrik Žnidaršič (Gimnazija Vič), Adam Modic (Gimnazija Bežigrad) in Blaž Frelih (Gimnazija Škofja Loka). Mentorja ekipe sta bila dr. Berta Košmrlj in dr. Andrej Godec, oba FKKT.

Samo tekmovanje je trajalo 5 ur, potekalo pa je 25. 7. 2020 na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo v Ljubljani.

Uvrstitev naše ekipe je bila odlična: Urša Konda, Adam Modic in Patrik Žnidaršič so dobili bronasto medaljo. Urša je rešila 65,2 % testa, kar je najboljši dosežek v slovenski ekipi.

Celotni ekipi iskrene čestitke za izjemen uspeh!

Še posebej smo na Srednji šoli Črnomelj ponosni na uspeh naše dijakinje Urše Konda. Za tako odličen uspeh – bronasto medaljo - ji čestitamo in želimo veliko uspeha na nadaljnji življenjski poti!

Vir: Srednja šola Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj