Na vsebino

Uspešen Podjetniški inkubator Bela krajina poziva k včlanitvi

RIC Bela krajina v sodelovanju z Občino Črnomelj, Občino Metlika in Občino Semič objavlja 10. javni poziv k oddaji vloge za sprejem v članstvo v Podjetniški inkubator Bela krajina. S pozivom je omogočen najem 6 pisarniških prostorov, 4 v enoti Stratus in 2 v enoti TRIS Kanižarica.

Inkubator predstavlja podporno okolje za razvoj in promocijo podjetništva in nudi pomoč pri realizaciji idej. Uspešnost inkubatorja dokazujejo njegovi inkubiranci, ki prejemajo priznanja in širijo svoja tržišča na tuje trge. Tako je Gospodarska zbornica Dolenjske in Bele krajine na dnevu inovativnosti nagradila tudi 2 podjetji iz belokranjskega inkubatorja, Starkmat in Promigra.

Podjetje Starkmat, Sebastjan Štarkel, s. p., je za inovacijo "Active Chair – Stol za zdravo hrbtenico in boljšo koncentracijo" prejelo zlato priznanje in posebno priznanje za izjemno inovacijo mladega podjetja. Avtorji inovacije so Sebastjan Štarkel, Mateja Vrščaj, Tomaž Aupič in Boris Pfeifer.

„Priznanje je dodatno potrdilo, da smo na pravi poti, daje nam tudi prednost pri pogajanjih z distributerji. Niso samo nagrade tiste največje potrditve, ampak tudi številni zadovoljni uporabniki vseh generacij, ki priznavajo, da Active Chair ni samo stol,“ zatrjuje Mateja Vrščaj iz podjetja Starkmat, ki se mu je letos uspelo uvrstiti še med 10 polfinalistov za 8. izbor Mladega podjetnika leta!

Starkmat je v zadnjem obdobju na povabilo organizatorjev razstavljal in predstavljal Active Chair tako na oblikovalskih (Design Week v Milanu, Eunique v Karlsruhe-u) kot na zdravstvenih sejmih (Gornja Radgona). „Trenutno se stoli v večini prodajajo v Sloveniji, na Nizozemskem, v Nemčiji in Italiji. Izredno smo ponosni, da uspevamo ohranjati slovensko proizvodnjo, delno tudi pri nas v Beli krajini. Načrti so globalni, a korak za korakom,“ zaključi mlada ekipa.

Podjetje Promigra, informacijske tehnologije, d. o. o., pa je prejelo bronasto priznanje za inovacijo 8DReport.com – SaaS portal za reševanje problemov v proizvodnih podjetjih, katere avtorja sta Branko in Dušan Starašinič. Ta za razliko od konkurenčnih orodij spodbuja timsko delo ter združuje zaposlene, dobavitelje in kupce. Z različnimi grafičnimi prikazi omogoča lažje izvajanje korektivnih ukrepov in prihranke pri reklamacijah.

„Priznanje je formalna potrditev dobrega odziva naših strank. Veseli nas, da se za takšno inovativno orodje odločajo tudi belokranjska podjetja. V partnerstvu z Microsoftom je rešitev na voljo na svetovnem tržišču. S priznanjem bomo lažje sklepali partnerstva za trženje portala,“ so sporočili predstavniki iz podjetja Promigra.

Če želite biti del kreativnega in uspešnega okolja, se za ogled prostorov inkubatorja ter za informacije o javnem pozivu in dokumentacijo, obrnite na kontaktno osebo: Kristian Asani, M: 051 806 925, e-pošta: [email protected]. Več tudi na inkubator-belakrajina.si.

Rok za oddajo prijav za redno članstvo je 16. julij 2018!

Vir: RIC Bela krajina, Podjetniški inkubator Bela krajina

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj