Na vsebino

Uspešna akcija Rotarijskega kluba Semič - Bela krajina

V prekrasnem ambientu črnomaljske Zakladnice je v petek zvečer potekala dobrodelna akcija Rotarijskega kluba Semič - Bela krajina.

Projekt pod imenom Drevored rotarijcev Bele krajine predstavlja zasaditev lipovega drevoreda ob spomeniku na Gričku. Humanitarna organizacija je namreč v projekt združila dobro energijo in veliko sredstev, povezala ljudi, vse z namenom ohranitve najlepšega mestnega parka. Z novo zasaditvijo 18 lip in murv se bo ustvarila zelena oaza medovitih dreves, ki ohranjajo čebele. Park s tem postane stičišče kulturnih dogodkov pod lipami, obenem pa pridobi vzgojno, športno in izobraževalno vsebino, še posebej na temo čebelarstva.

Predsednik belokranjskih rotarijcev Stanislav Malerič je na dogodku med drugim povedal:

"V projektu je skrbno vključena tudi dobrodelnost s humanitarno noto za pomoč otrokom z gibalno motnjo, ki so oskrbovanci OŠ Milke Šobar Nataše. Ta šola izobražuje in je življenjski popotnik otrokom, ki so gibalno ovirani. Pomoč jim bo olajšala življenje, saj bodo zbrana namenske sredstva za posebne postelje, prilagojene za bivanje oseb z gibalno motnjo. Postelje bodo povečale kvaliteto njihovega bivanja , obenem pa bodo zaposlenim olajšale oskrbo. Tako da projekt, kot smo ga poimenovali »Drevored belokranjskih rotarijcev« v sebi nosi dve pomembni sporočili: pomoč otrokom in ozelenitev parka, ki bo postal nov prostor in center družabnega kulturnega ter športnega življenja vseh generacij."

Za kulturni program sta poskrbeli Ana Gašperič in prof. Tina Vrščaj z Glasbene šole Črnomelj, ki sta zaigrali štiri priredbe slovenskih narodnih pesmi za dve violini skladatelja Matije Bravničarja.

Dogodek so s svojo prisotnostjo in sodelovanjem na avkciji umetniških del počastili tudi člani ostalih slovenskih rotary klubov, zbrano družbo pa je pozdravil guverner Distrikta 1912 Dušan Peterkovič.

S petkovim draženjem umetniških del so rotarijci v dobrodelni sklad prispevali več kot 4.000€.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj