Na vsebino

Uvodna prireditev - Pravljični potujoči kovčki v Vrtcu Čardak

Danes zjutraj smo otroke v Vrtcu Čardak razveselili z obiskom iz Knjižnice Črnomelj.

Za 10 skupin otrok smo pripravili 10 kovčkov napolnjenih s knjigami in ti bodo skozi celo šolsko leto potovali od otroka do otroka in od družine do družine. Za vse skupine smo pripravili tudi kamišibaj pesmice in pravljice, ki so potekale v treh delih.

Bralni projekt PRAVLJIČNI POTUJOČI KOVČEK je projekt, ki ga v Knjižnici Črnomelj v sodelovanju z vrtci in osnovnimi šolami črnomaljske in semiške občine izvajamo že trinajst let.

Letos bomo ponovno pripravili okrog 50 kovčkov. Cilji projekta so spodbujati družinsko branje ter kvalitetno preživljanje družinskega prostega časa, širiti medgeneracijsko ljubezen do branja, povezati splošno knjižnico, vrtce, šole, družine ter povezati knjižnico z lokalnimi partnerji v okolju. Vsak kovček vsebuje zvezek in pet knjig, s katerimi se bodo ob branju prijetno družili vsi člani družine.

Letošnji novosti v kovčku sta lutka – ZMAJČEK, ki so jo idejno zasnovali in tudi izdelali prostovoljci v Hiši sadeži družbe Črnomelj in PRAVLJICA O IZGUBLJENEM ZMAJU, ki so jo napisali in ilustrirali člani turističnega krožka OŠ Mirana Jarca Črnomelj in nam prijazno dovolili, da jo delimo z mladimi bralci. Napisana in prirejena je po belokranjski legendi o zmaju, ki je nekoč živel na Mirni Gori.

Letos smo mentorje vrtcev in šol črnomaljske in semiške občine povabili, da v okviru svoje skupine oz. razreda izdelajo svojega ZMAJČKA iz recikliranega materiala. Vse prispele izdelke bomo razstavili v Knjižnici Črnomelj v času Jurjevanja – junija 2020.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj