Na vsebino

V črnomaljski knjižnici razstavlja Tjaša Plut

Na pustni torek so v Knjižnici Črnomelj pripravili dogodek ob odprtju nove mesečne razstave v sklopu likovnega natečaja Talenti - razstave mladih likovnikov v knjižnici. Svoja dela je na ogled postavila Tjaša Plut, učenka 8. razreda OŠ Belokranjskega odreda Semič.

Tjaša riše že od malih nog, slikanju in risanju pa je nekoliko več pozornosti pričela posvečati v 5. in 6. razredu. Na njenih slikah je največkrat zaznati in opaziti motiviko obrazov, v zadnjem času pa se je posvetila tudi slikanju narave in živali. Bila je tudi udeleženka na dveh likovnih natečajih ex-tempore mladih likovnikov, kjer je dobila tudi nagrado. Pri ustvarjanju najraje uporablja vodne in akrilne barve, preizkusiti pa se bi želela tudi v slikanju z gvaš barvami. Tjaša se želi na likovnem področju še bolj izpopolniti, saj si želi šolanje nadaljevati na Srednji šoli za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani.

O razstavljenih delih in Tjašinem ustvarjanju sta spregovorila akademski slikar Robert Lozar ter Miha Henigsman, Tjašin mentor v šoli.

Odprtje razstave sta z glasbo obogatila učenca Glasbene šole Črnomelj Rok Banovec in Domen Belca, ki vadita pri profesorju Miru Dizdarju.

Razstava bo v prostorih Knjižnice Črnomelj na ogled do 17. marca.

Vir: Knjižnica Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj