Na vsebino

V Črnomelj prispel prostovoljec iz Grčije

Mladinski center BIT preko programa Evropske prostovoljske službe (EVS) gosti prostovoljca Harissa, ki prihaja iz Soluna, Grčije in v Črnomlju ostaja do začetka septembra tega leta.

Ker si želimo, da se hitro vključi v lokalno okolje, smo z njim opravili kratek intervju, da ga pobližje spoznate. Če pa ga srečate na ulici, v trgovini ali na kavi, pa ga le pocukajte za rokav!

Zakaj Slovenija?

Harris: Ko sem se pogovarjal s prijatelji, ki so že obiskali Slovenijo, so mi povedali, da je ta mala država obdarjena z prečudovito naravo in odlični delovnim okoljem, zato sem se odločil, da želim to izkusiti tudi sam. Slovenija ni tako znana drugod po svetu, kar pa ne pomeni, da nima kaj ponuditi. Menim prav obratno, zato sem tudi tukaj da to dokažem.

Kako to, da si se odločil za vključitev v program Evropske prostovoljske službe?

Harris: Menim da je to unikatna priložnost, da spoznaš nove ljudi in okolje ter da se umakneš iz svojega “comfort-zona” in spoznaš samega sebe. Zdi se mi zelo dobro, da Evropska komisija financira takšne projekte, ki nudijo mladim priložnost internacionalnega sodelovanja ter s tem pridobijo nove izkušnje, veščine in kompetence, ki jim lahko pomagajo pri iskanju nadaljnje zaposlitve. Erasmus+ program pomaga, da se mladi iz Evrope srečajo z drugimi mladimi in skupaj ustvarjajo projekte različnih tematik.

Kaj pričakuješ od EVS izkušnje?

Harris: Rad bi pridobil nove kompetence in utrdil že pridobljene veščine. Rad bi tudi izkusil delo v internacionalnem okolju, ki mi bo pripomoglo pri nadaljnjem iskanju redne zaposlitve. Se pa tudi veselim spoznavanja novih ljudi, okolja, mest, vasi…

Pridobitve Mladinskega centra BIT s tvojim prihodom?

Harris: Prihajam iz drugačnega okolja, imam drugačno kulturo, druge običaje. To pripomore pri načrtovanju projektov Mladinskega centra BIT, saj lahko podam svoje mnenje iz drugega vidika. Imam zelo veliko izkušenj pri izvajanju različnih dogodkov, zlasti v tehničnih zadevah. V Grčiji sem bil v organizacijski ekipi pri projektu TEDex.

Ta petek ob 20.45 vas Harris med drugim vabi na dogodek: NO MONEY, NO HONEY! ali situacija Grčije danes.

Kje? Bivši dijaški dom Črnomelj, Ulica Otona Župančiča 7.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj