Na vsebino

V Črnomlju o zaposljivosti Romov

Zavod za izobraževanje in kulturo Črnomelj je v sodelovanju z inštitutom ISCVOMET iz Maribora in Zvezo Romov Slovenije gostil strokovni dogodek namenjen delodajalcem in lokalnim oziroma regionalnim odločevalcem iz področja zaposlovanja.

Na dogodku v okviru mednarodnega projekta ZAPROM (˝Spoštovanje raznolikosti kot temelj za integracijo Romov na področju zaposlovanja – primer Slovenije in Srbije˝) je 30 predstavnikov delodajalcev in odločevalcev razpravljalo o zaposlenosti in zaposljivosti Romov na območju Bele krajine.

Prisotni so se najprej seznanili s konceptom nezavedne pristranosti v poslovnem okolju, ki ne vpliva zgolj na naše odnose do ranljivih ciljnih skupin ampak tudi na našo vsakodnevno interakcijo z različnimi skupinami ljudi. V nadaljevanju smo se skupaj z delodajalci in odločevalci odprto razgovorili o dosedanjih dobrih in manj dobrih izkušnjah pri zaposlovanju Romov ter o predlogih s katerimi bi lahko vplivali tako na zaposljivost kot tudi zaposlenost Romov.

V nadaljevanju projekta, ki ga sofinancira Program Evropske unije za pravice, enakost in državljanstvo (2014-2020), bomo skupaj s partnerji iz Slovenije in Srbije zbrali zaključke vseh raziskav in dogodkov, ter pripravili izhodišča in predloge za izboljšanje trenutne situacije pri zaposlovanju Romov.

Vir: ZIK Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj