Na vsebino

V Črnomlju podelitev Župančičevih priznanj

Včeraj je v Kulturnem domu Črnomelj potekala osrednja prireditev Občine Črnomelj ob slovenskem kulturnem prazniku, kjer je Andrej Kavšek - župan občine Črnomelj podelil tudi priznanja za delovanje na področju kulture. Rdeča nit prireditve je bila harmonikarsko obarvana, saj je najvišje priznanje - Župančičevo plaketo prejel Toni Verderber. Župančičevi diplomi sta prejela Fotoklub Črnomelj in KD Stari trg ob Kolpi. Slavnostna govornica je bila filmska ustvarjalka Maja Weiss, zbrane pa je nagovoril tudi župan.

Toni Verderber je Župančičevo plaketo za leto 2022 prejel za izjemen prispevek k razvoju narodno-zabavne glasbe, promociji Bele krajine in nesebično pomoč na področju glasbe in ljubiteljske kulture lokalnim društvom, organizacijam ter posameznikom.

Fotoklub Črnomelj je Župančičevo diplomo prejel za izjemen doprinos k prepoznavnosti in kakovosti umetnosti fotografije v lokalnem okolju ter za prizadevno in predano delo ob 20-letnici delovanja.

Kulturno društvo Stari trg ob Kolpi pa je Župančičevo diplomo prejelo za uspešno izvedbo projekta »Uršek se druži« in za inovativen ter poučen pristop vključevanja ljubiteljske kulture v lokalno okolje.

Iskrene čestitke vsem prejemnikom priznanj.

Prireditev so s kulturnim programom popestrili: virtuoza na harmoniki Miha Debevec in Robi Novak, Klemen in Mirjam Bojanovič, Andrej Kmetič in Anton Grahek ter Jože Skubic in Folklorna skupina Dragatuš. Prireditev sta povezovala Eva Starešinič in Rok Babič. Organizatorja prireditve sta bila Občina Črnomelj in OI Črnomelj JSKD, ki je poskrbela za scenarij in koordinacijo prireditve.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj