Na vsebino

V Črnomlju si obetajo sredstva za urejanje turistične infrastrukture v mestnem jedru

Občina Črnomelj je na javni razpis za državna sredstva prijavila nov projekt Po poteh skrivnostnega obiskovalca. Namen projekta je trajnostno preoblikovanje javne turistične infrastrukture z vlaganji v obnovo in izgradnjo turistične infrastrukture v mestnem jedru Črnomlja, izboljšanje funkcionalnosti, varnosti in kakovosti javne turistične infrastrukture ter dviga kakovosti storitev in doživetij turistov.

Občina namerava s projektom urediti lokacija Ajdovega zrna (vstopna in končna točka za obiskovalce mestnega jedra), obnoviti lesen mostiček čez reko Lahinjo, ki povezuje staro mestno jedro in območje Majer, urediti obvodno sprehajalno pot (zasaditve, interpretacija naravnih znamenitosti s poudarkom na ohranjanju narave, medoviti zeliščni vrt s tremi doživljajsko didaktičnimi vsebinami,…), izvesti aktivnosti v sklopu programa del (dva turistična produkta, prireditev na temo netopirjev,…) in označiti 12 objektov kulturne dediščine.

Celotna vrednost projekta znaša 450.745 evrov, od tega bi občina prispevala slabih 240 tisočakov, preostanek pa Sklad za okrevanje in odpornost (NOO).

Vir: Občina Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj