Na vsebino

V Kino Črnomelj s starodobnikom

Pred natanko 120 leti se je v prestolnico Kranjske pripeljal baron Anton Codelli, pustolovec, izumitelj in pionirski filmar. Ob obletnici tega zgodovinskega dogodka vas vabimo na premiero igrano-dokumentarnega filma Codelli režiserja in scenarista Mihe Čelarja, ki razkriva baronovo pustolovsko življenje in tehnične dosežke.

Vabljeni ste, da se udeležite premiere filma, ki bo v Kinu Črnomelj v četrtek, 8. novembra, ob 19. uri.

Če se na premiero pripeljete s svojim starodobnikom, vam podarimo 1 brezplačno kino vstopnico!

Zbor starodobnikov pred kinom je 1 uro pred predstavo. Da bomo rezervirali dovolj parkirnih mest, vas prosimo, da nam udeležbo vaših vozil, čimprej potrdite na elektronski naslov [email protected] ali na telefonsko številko - Miha Čelar: 041 719 591.

Lep pozdrav in se vidimo na premieri filma!

Film govori o pustolovskem življenju in izumih ljubljanskega barona Antonia Codellija, ki leta 1898 v Ljubljano pripeljal prvi avtomobil, 1913 s pomočjo radio-telegrafije povezal Afriko in Evropo, leta 1914 pa produciral prvi igrani film, kadarkoli posnet na Afriški celini, ki je kasneje navdihnil znamenito zgodbo o Tarzanu. Napovednik filma si lahko ogledate TUKAJ.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj