Na vsebino

V Knjižnici Črnomelj "Beremo s tačkami"

V sodelovanju z društvom Tačke pomagačke v Knjižnici Črnomelj že tretje leto zapored organiziramo srečanja Beremo s tačkami. Na srečanjih otroci berejo kužku in tako z njihovo pomočjo postanejo boljši bralci, prebrano besedilo lažje razumejo in se on njem tudi pogovarjajo.

V letošnjem šolskem letu bo knjižnico obiskoval terapevtski par iz Novega mesta: terapevtka ga. Irina in kuža Timi.

V sredo, 13. oktobra smo imeli prvo druženje. Otroci in kuža so poslušali zgodbico o malem psičku, ki je živel na kmetiji z ostalimi domačimi živalmi. Nekega dne je mama kokoš opazila, da je izginil njen piščanček. Mali psiček se je odločil, da poišče ubogega piščančka. Kako se je zgodba končala, si lahko preberete v knjigi z naslovom Mali psiček, ki jo dobite v naši knjižnici. Tudi otroci so vsak posebej brali zgodbico poslušalcu Timiju. Za odlično branje jih je Timi nagradil z odlično masažo. Bilo nam je zelo lepo in že nestrpno čakamo naslednjega druženja v mesecu novembru.

Branje s Tačkami poteka v skupini do osem otrok v starosti od sedem do dvanajst let. S Tačkami bomo brali enkrat mesečno; drugo sredo v mesecu do konca šolskega leta v Pravljični sobi knjižnice. Za sodelovanje so potrebne predhodne prijave, ki jih sprejemamo do zapolnitve mest na e-naslov: [email protected] .

Vir: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj