Na vsebino

V Knjižnici Črnomelj razstavlja Iris Ogorevc

V sklopu likovnega natečaja Talenti – razstave mladih likovnikov v knjižnici, smo v torek, 17. januarja, pripravili novo mesečno razstavo, prvo v letošnjem letu. S svojimi likovnimi deli se je v Kreativni hiši mladih predstavila Iris Ogorevc, učenka 8. razreda Osnovne šole Metlika.

Iris ustvarja že od otroštva, pravzaprav vse odkar je znala držati žlico v roki in jo je pozneje nadomestila s pisalom, se je začela zanimati za tak način izražanja. Od svojega 10. leta slika na platna. Navdušenje do risanja, ustvarjanja, spremlja Iris že od nekdaj. Za risanje sta jo navdušili njena mama in teta Jana Škoda, profesorica slovenščine in likovne zgodovine v Krškem. Pri likovnem izražanju jo spodbuja tudi mentorica Duška Vlašič, ki Iris še vedno uči. Iris najraje riše realistične motive, prevladujejo krajine in marine. Rada pa riše tudi po domišljiji, motive iz sanj ter različne poglede na svet. Udeležila se je likovnega natečaja Ex tempore v občinah Semič in Metlika ter izletniške kolonije mladih likovnikov na otoku Krk.

O njenih razstavljenih delih je spregovorila avtoričina mentorica in učiteljica v osnovni šoli, profesorica likovne umetnosti Duška Vlašič. Svoj pogled na samostojno razstavo je z nami delil tudi član strokovne komisije, akademski slikar Robert Lozar.

Dogodek je popestrila učenka Glasbene šole Črnomelj Aleksandra Marentič na tamburici, ki se uči pri prof. Antonu Grahku. Na klavirju jo je spremljal Andrej Kunič.

Razstavljena dela so na ogled v Knjižnici Črnomelj vse do 17. februarja.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj