Na vsebino

V Metliki nadaljevanje projekta odvajanja in čiščenja voda v porečju Kolpe

Metliška županja Martina Legan Janžekovič in direktor Komunale Metlika Bojan Krajačič sta danes podpisala gradbeno pogodbo za izvedbo tretjega dela naložbe v okviru projekta odvajanja in čiščenja voda v porečju Kolpe. Pogodbena vrednost del brez davka znaša nekaj več kot 200.000 evrov, celoten projekt so ocenili na nekaj več kot 950.000 evrov.

Občina bo nekaj manj kot 400.000 evrov naložbenega denarja dobila iz Evropskega kohezijskega sklada, preostanek pa bo bremenil občinski proračun.

Začetek gradnje je predviden takoj po podpisu pogodbe, rok izvedbe pa je 90 koledarskih dni od uvedbe v delo.

Projekt so začeli predlani, ko je bila zgrajena fekalna kanalizacija v dolžini 346 m na delu Cankarjeve ceste, med železniškim nadvozom in centralno čistilno napravo Metlika. Lani so ga nadaljevali v naselju Svržaki, kjer je bila zgrajena komunalna kanalizacija v dolžini 784 metrov, odvodnjavanje padavinske kanalizacije v dolžini 45 metrov ter obnovljen vodovod v dolžini 817 metrov. Metliški sistem odvajanja in čiščenja odpadnih voda pa bodo letos nadgradili s približno 400 metri komunalne kanalizacije in s 180-metrskim vodovodom, so še navedli na metliški občini.

Vir: Občina Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj