Na vsebino

V Metliki o celostni občinski prometni strategiji

V Metliki poteka priprava občinske celostne prometne strategije (OCPS Metlika), v okviru katere je bila v tamkajšnjem mladinskem centru izvedena prva delavnica, na kateri so člani širše delovne skupine opredelili cilje in oblikovali predlog vizije. Delavnice so se udeležili predstavniki občine, medobčinske inšpekcije in redarstva, zavoda za turizem, kulturo in šport, osnovnih šol, vrtca in doma starejših občanov ter skupaj prepoznali vrednote, ki postavljajo temelje za prihodnji razvoj.

Pri delu v skupinah so bili udeleženci razdeljeni v manjše skupine, znotraj katerih so sodelovali pri opredelitvi strateških ciljev na področju prometa v občini. Cilje so razporedili po pomembnosti in kot najpomembnejša izbrali izboljšano dostopnost osnovnih storitev in aktivnosti ter večjo varnost udeležencev v cestnem prometu. Na podlagi ciljev je vsaka skupina oblikovala svoj predlog vizije, ga predstavila, na koncu pa so udeleženci ovrednotili predloge in izbrali delovni osnutek vizije. Člani so svoje predloge vizij zastavljali v smeri prizadevanja za varno in povezano okolje, s poudarkom na ureditvi infrastrukture in trajnostnega razvoja.

V nadaljnjih aktivnostih priprave OCPS Metlika sledita obravnava in oblikovanje predloga vizije z ožjo delovno skupino, ki bo nato predmet javne obravnave (zbiranje komentarjev) ter pridobivanja mnenj splošne javnosti in ključnih deležnikov glede prednostnih ciljev.

Vir: Občina Metlika

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

     
1410
2110
2218
2310
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj