Na vsebino

V Metliki za več parka in manj parkinga

Letošnji sklop dogodkov v okviru Evropskega tedna mobilnosti so v Metliki pod skupnim imenom Parkirni dan, včeraj pričeli z delavnico "Skupaj spremenimo PARKing PLAC v PARK PLAC za druženje in počitek".

Domiseln, lep in vsesplošno koristen projekt, je v sklopu nastajanja magistrske naloge na Oddelku za krajinsko arhitekturo Biotehniške fakultete Univerzi v Ljubljani, zasnovala in izvedla Senta Badovinac Bajuk.

Senta je z ekipo pomočnikov na Mestnem in Partizanskem trgu sestavila urbano opremo, leseni klopi in korita ter vanje posadila rastline. »Cilj je, da se ljudje začnejo zavedati, da sta to mestna trga, kjer naj bi se zadrževali in družili prebivalci ter obiskovalci in ne prostor namenjen zgolj avtomobilom,« pravijo na Občini Metlika.

S projektom bodo trajno ukinjena tri parkirna mesta na Mestnem trgu (zadnja dva pri cerkvi) in eno pri trgovini Bon Bon. Zaradi del na tej lokaciji je ena klop s pripadajočimi koriti začasno postavljena na Partizanskem trgu.

Aktivnosti se izvajajo v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE in so financirane s strani Ministrstva za okolje in prostor – Sklada za podnebne spremembe.

Vir: foto: Občina Metlika
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj