Na vsebino

V Mladinskem centru Metlika se dogaja

Prejšnji petek je bil ponovno pester. Najprej smo v Mladinskem centru Metlika skupaj z odborom za mladino ter Majo Drobne usklajevali še zadnje malenkosti glede priprave strategije mladih v občini Metlika. Pregledali smo izsledke ankete ter se pogovarjali o ključnih ukrepih. Da bodo naši mladi še bolj suvereni pri zagovarjanju svojih stališč, bomo konec meseca pripravili še eno delavnico, kjer se bomo posvetili akcijskemu načrtu strategije.

Temu je sledila delavnica z naslovom Magično gibanje, ki jo je vodila Chante Brown. Mladinski center smo preobrazili v pravcato prizorišče, ki je spominjalo na apokaliptične prizore iz Burning Mana. Zanimivo je, kako malo je potrebno, da se tudi energija posameznika preobrazi, ko si nadenemo maske, lasulje in ostale rekvizite.

V soboto dopoldne pa je potekala zadnja v sklopu ustvarjalnih delavnic z glino. Tokrat se nam je pridružilo Lončarstvo Skol, tako da smo imeli priložnost ustvarjati izdelke tudi na vretenu. Občutki, ki so jih udeleženci doživljali, so bili meditativni, ustvarjalni in povezovalni. Izdelke, ki smo jih ustvarili na tej delavnici in skozi leto, bomo dali v peč in udeleženci jih bodo dobili za domov. Zahvaljujemo se Tamari Pintarič iz mladinskega društva Proper, ki je skozi vse leto pomagala pri soustvarjanju ustvarjalnih delavnic. V kratkem bomo pripravili anketni vprašalnik, da se prepričamo, če bi želeli ustvarjati z glino tudi v drugi polovici leta ali bi ustvarjalne urice posvetili kateri drugi obliki umetniškega izražanja.

V tem tednu nas čaka v torek Večer iger in pizza zabava ter v soboto Delavnica javnega nastopanja, ki bo bolj intenzivne narave. Prijave zbiramo na [email protected]

Spremljate nas na naših družbenih kanalih.

Dogodke je sofinanciral Urad za mladino.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj