Na vsebino

V novo sezono likovnih talentov z razstavo Maše Hutar

Z letošnjim šolskim letom smo zakorakali v novo, že šesto sezono likovnega natečaja Talenti - razstave mladih likovnikov v knjižnici.

Z likovno obarvano dejavnostjo, ki jo izvajamo v Knjižnici Črnomelj, smo pričeli leta 2015, na pobudo domačina, akademskega slikarja Roberta Lozarja. V vseh teh letih se je na mesečnih razstavah s svojimi likovnimi deli predstavilo že 37 učencev in dijakov belokranjskih šol. In prav to je tudi glavni namen tega natečaja – dati mladim, talentiranim ustvarjalcem možnost, predvsem pa priložnost, da svoja dela postavijo na ogled in se z njimi predstavijo širši javnosti. Marsikateremu od njih je to lepa in spodbudna popotnica in motivacija za nadaljnje delo in ustvarjanje na tem področju.

Tokrat je svoja dela na ogled postavila Maša Hutar, dijakinja 1. letnika Gimnazije Črnomelj.

Maša riše že od malih nog. Za ustvarjanje jo je navdušil oče. Najraje slika abstraktno, obožuje močne barve. Udeležila se je že veliko likovnih natečajev, trikrat pa je sodelovala tudi že na kiparski koloniji. V lanskem letu je prejela zlato priznanje na natečaju Moja domovina – hodim po naši rodovitni zemlji. Mašina mentorica v OŠ Loka je bila učiteljica Špela Vraničar.

O razstavljenih delih sta spregovorila akademski slikar Robert Lozar in profesorica likovne umetnosti Špela Vraničar.

Del mesečnih razstav so tudi učenci iz Glasbene šole Črnomelj, ki z izbrano skladbo popestrijo dogodek. Tokrat je bil z nami mlad in talentiran harmonikar Blaž Pezdirec, ki se uči pod mentorstvom profesorja Mira Dizdarja. Z izbranimi skladbami sta nam obogatila odprtje razstave.

Razstavljena likovna dela bodo na ogled v prostorih Knjižnice Črnomelj do 14. oktobra.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj