Na vsebino

V Občini Semič bo vsako gospodinjstvo prejelo eno pralno zaščitno masko in navodila za uporabo

Spoštovani,

glede na sprejeti Odlok o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji ter prepovedi gibanja izven občin, je pri gibanju in zadrževanju na zaprtem javnem kraju, ob upoštevanju ohranjanja varne razdalje do drugih oseb, obvezna uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela.

Občina Semič je danes za vsako gospodinjstvo v občini naročila po eno pralno zaščitno masko, ki jo bodo gospodinjstva v začetku prihodnjega tedna prejela v poštni nabiralnik.
Gre za maske iz »lastne proizvodnje«, ki nimajo atestov, so pa za večkratno uporabo in zaradi tega primerne za daljše časovno obdobje, ob ustreznem vzdrževanju in razkuževanju, vendar lahko ob smiselni in racionalni uporabi zadostijo potrebam prebivalcev glede nakupov nujnih živil in življenjskih potrebščin.

Občanke in občane pozivamo k strpnosti, preudarnosti in lastni iznajdljivosti. Če trenutno še nimate zaščitne maske, bo zadoščal šal, ruta ali podobna oblika zaščite, ki prekrije nos in usta.

Zaščitne maske si lahko s pomočjo načrta, ki ga je objavil UKC Ljubljana, izdelamo tudi sami: TUKAJ.

Verjamem, da nam bo uspelo dokazati, da smo iznajdljivi pri izvajanju zaščitnih ukrepov.

Skupaj poskrbimo, da se okužba ne bo širila naprej in OSTANITE ZDRAVI!

Vir: Občina Semič in Štab Civilne zaščite Občine Semič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj