Na vsebino

V Podjetniškem inkubatorju Bela krajina javnosti predstavili nov inovativen produkt

Dve leti je minilo od prve ideje do ''Kick off'' dogodka, kjer je bil javnosti predstavljen inovativen produkt, imenovan Motulii. V Podjetniškem inkubatorju Bela krajina smo imeli v četrtek priložnost med prvimi videti delovanje in uporabnost produkta Motulii. Gre za mobilno dvižno ploščad, ki omogoča hiter dvig avtomobila ali drugega težkega predmeta (do 2,5 tone) do 3 metrov višine in s tem poskrbi za atraktivno predstavitev avtomobila ali drugega težjega produkta potencialnim kupcem. Oziroma z drugimi besedami - Jumbo plakat s katerim interaktivno predstavimo svoj produkt.

Motulii je razvil podjetnik Anton Jakše, ki je član Podjetniškega inkubatorja Bela krajina, s pomočjo katerega je tudi realiziral svojo idejo. Ob mentoriranju in ekspertnemu svetovanju, ki ga je Anton prejel, so v inkubatorju za projekt pomagali pridobiti tudi zagonska sredstva v višini 54.000€. Kot je povedal Anton Jakše, gre za zagonska sredstva s pomočjo katerih bodo prodrli na evropski in svetovni trg.

Sicer so v Podjetniškem inkubatorju Bela krajina v prvi polovici letošnjega leta aktivno pomagali 5 različnim mladim podjetjem pri pridobitvi nepovratnih finančnih spodbud. Kot pravi Kristian Asani, so v Belo krajino uspeli pripeljati 228.000€ nepovratnih sredstev, ki bodo mladim podjetjem v pomoč pri razvoju in rasti.

Vir: RIC Bela krajina
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj