Na vsebino

V ritmu belokranjskih ljudskih plesov

Udeleženci Belokranjske plesne hiše v Vinici. Foto: ZIK Črnomelj
Udeleženci Belokranjske plesne hiše v Vinici. Foto: ZIK Črnomelj

Na Zavodu za izobraževanje in kulturo Črnomelj že od leta 2011 izvajajo delavnico belokranjskih ljudskih plesov - Belokranjska plesna hiša. Tudi letos bodo na treh decembrskih večerih plesni navdušenci ob živi glasbi spoznavali različne belokranjske ljudske plesov in znova dokazali, da imamo v deželi belih ples v genih. Pri tem ne gre toliko za klasičen plesni tečaj, saj je poudarek delavnic na druženju, sproščenosti, spontanosti in veselju do učenja česa novega. Udeležba je brezplačna, vsakdo pa se šole lahko udeleži tudi brez predznanja ali plesnega partnerja. Treba se je le primerno obuti in s sabo prinesti obilo dobre volje.

Prvo delavnico so prejšnji torek pripravili v Domu krajanov Vinica, kjer so med udeleženci prednjačili člani Folklorne skupine Kolpa, za glasbeno spremljavo pa so poskrbeli tamburaši KUD Oton Župančič Vinica.

Belokranjska plesna hiša bo nocoj ob 18. uri potekala v prostorih OŠ Stari trg ob Kolpi, kjer bodo za glasbo poskrbeli tamburaši in godci KD Stari trg ob Kolpi ter KŠD Predgrad. Nato pa še 20. decembra ob isti uri v Kulturnem domu Črnomelj ob zvokih tamburašev in godcev FS Dragatuš ter FS KUD Lepa Anka Črnomelj.

Vir: ZIK Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj