Na vsebino

V Rosalnicah nastopil nominiranec za grammyja

Zavod Metlika se je kot javni zavod s področja kulture v okviru dolgoročnega strateškega projekta "Kje ti je kultura?" zavezal, da se bo aktivno zavzemal za obnovo kulturne dediščine, za spodbujanje umetnosti in umetniškega izraza, za ustrezno priznanje in ovrednotenje naporov delavcev v kulturi in za demarginalizacijo ter decentralizacijo kulture.

Te strateške usmeritve so zasledovali tudi z nedavnim koncertom svetovno priznanega kitarista Maka Grgića, ki je z gostjo, mezzosopranistko Meagan Martin, pri Treh farah zbranemu občinstvu pričaral baročno obarvan večer.

35-letni Mak Grgić, sicer prvi slovenski kitarist z doktorskim nazivom, je bil lani za album Mak Bach nominiran za grammyja v kategoriji za najboljši klasični instrumentalni soloalbum. Julija je bil na turneji po Sloveniji in sosednjih državah, v okviru katere se je ustavil tudi pri Treh farah v Rosalnicah. Koncert na klasični kitari je popestril z nastopom žene, operne pevke Meagan Martin, s katero se avgusta iz Los Angelesa seli v Južno Karolino, kjer bo na eni izmed fakultet delal kot profesor in raziskovalec.

Vir: Zavod Metlika, MMC

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

     
16
22
23
30
31
      
Odkrijte Belo krajino