Na vsebino

V Semiču bodo obnavljali ceste

Foto: Uroš Novina
Foto: Uroš Novina

V letošnjem semiškem občinskem proračunu je predvidenih kar nekaj preplastitev javnih poti oziroma njihovih odsekov. Minuli torek je Občina z izbranim izvajalcem del, novomeško družbo CGP, podpisala gradbeno pogodbo za preplastitev občinskih cest v vrednosti slabih 229 tisoč evrov.

Do konca letošnjega septembra nameravajo tako preplastiti javne poti oziroma površine v ulici Kot v dolžini dobrih 1.300 metrov in v naselju Praprot v dolžini nekaj več kot 800 metrov. Novo asfaltno prevleko bodo dobili tudi del ulice Pod Vrhom, del Kolodvorske ceste, del ulice Drage, plato ob Osnovni šoli Semič ter parkirišče pred gasilskim domom na Cerovcu. Dela bodo predvidoma začeli izvajati še ta mesec.

V letošnjem občinskem proračunu so predvideli tudi sofinanciranje ureditve dela regionalne ceste skozi Podreber od priključka za Oskoršnico do kapelice na Podrebru, ki jo bo Občina Semič izvedla skupaj z Direkcijo za infrastrukturo. V okviru projekta, ki naj bi bil zaključen prihodnje leto, nameravajo zgraditi pločnik, javno razsvetljavo, avtobusno postajališče in izvesti preplastitev cestišča. Ocenjena vrednost naložbe z vključenim nadzorom je 1,3 milijona evrov, od tega bo občina prispevala 195 tisočakov.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj