Na vsebino

V Semiču na ogled razstava Med nebom in vodo

Tako kot glasba ni živa, če je nihče ne posluša, tudi umetniška slika nima življenja, če je nihče ne gleda, pravijo v KUD Artoteka Bela krajina, kjer že 28 let skrbijo, da umetnost na sončni strani Gorjancev še kako živi. Sinoči so tako v zgornji avli Kulturnega centra Semič odprli novo slikarsko razstavo članov Artoteke z naslovom Med nebom in vodo, ki bo na ogled do 1. marca.

Na razstavi se s svojimi deli predstavlja deset avtorjev: Kostja Virant, Neva Virant, Barbara Čižmek Cihlar, Rezka Arnus, Vlasta Henigsman, Miha Henigsman, Branka Hauptman, Ana Heij, Maja Drenovec in Dirk Heij. Večina od 20-ih razstavljenih slik je nastala na zadnji Artotekini likovni koloniji lanskega avgusta.

Zbrane je na otvoritvi razstave nagovorila predsednica KUD Artoteka Bela krajina Julijana Turnšek Heij, za glasbeno popestritev večera pa je poskrbel mladi kitarist Glasbene šole Črnomelj Gašper Denčić.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj