Na vsebino

V Sloveniji pet mrtvih zaradi koronavirusa. Okuženih 528.

V Sloveniji je do danes zaradi koronavirusa umrlo pet oseb. Zadnja žrtev prihaja iz doma ostarelih v Šmarju pri Jelšah. Okuženih je skupno 528 oseb. "Število obolelih bo v naslednjih tednih zagotovo še naraščalo, a od nas je odvisno, kako hitra bo ta rast, zato je pomembno, da se še naprej držimo sprejetih ukrepov," je poudaril minister za zdravje Tomaž Gantar.

Vlada je medtem pozno sinoči sprejela sklep o prenehanju delovanja kriznega štaba za zajezitev in obvladovanje epidemije novega koronavirusa, saj z vzpostavitvijo operativnega delovanja vseh ministrstev ni več razlogov za njegovo delovanje.

Hojs: Za zdaj ni potrebe po dodatnem zaostrovanju omejevanja gibanja

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je na današnji novinarski konferenci povedal, da drži dejstvo, da vlada oziroma ministrstvo za notranje zadeve dnevno spremlja izvajanje odloka o prepovedi zbiranja na javnih mestih.

"V tem trenutku potrebe po dodatnem zaostrovanju gibanja znotraj Republike Slovenije ni," je dejal Hojs in dodal, da državljani trenutne ukrepe upoštevajo v največji možni meri.

Število okuženih v Sloveniji in po regijah lahko spremljate TUKAJ.

Število okuženih po vsem svetu pa lahko spremljate na povezavi TUKAJ.

Vir: Siol.net

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj