Na vsebino

V zadnjih 24 urah brez novih okužb, umrl še en bolnik

V Sloveniji so v sredo opravili 981 testiranj na novi koronavirus in potrdili eno novo okužbo. Do zdaj so pri nas skupaj potrdili 1.468 okužb. Za boleznijo covid-19 je včeraj umrl še en človek, skupno število umrlih je naraslo na 105. Pristojni so pri nas skupaj potrdili 1.468 okužb.

V bolnišnicah se je zaradi okužbe z novim koronavirusom v sredo zdravilo 21 bolnikov, od tega trije v enotah intenzivne terapije. Iz bolnišnice sta bila odpuščena dva bolnika, kar pomeni, da so pri nas iz bolnišnic v domačo oskrbo skupaj odpustili že 278 ljudi, je prek Twitterja sporočila vlada.

Samoplačniški testi pomembni zaradi dokazovanja negativnosti

Infektologinja in strokovna mentorica študentom v vladnem klicnem centru za covid-19 Mojca Matičič je na vladni novinarski konferenci povedala, da bo klicni center za covid-19 na brezplačni telefonski številki 080 1404 od ponedeljka dalje deloval med delovnikom od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro. "Do danes smo prejeli 42.261 klicev ali povprečno 611 klicev vsak dan. Najdaljši klic je trajal eno uro in 29 minut," je povedala Matičičeva.

Glede možnosti samoplačniških testiranj je Matičičeva dejala, da so v času delovanja klicnega centa prejemali veliko vprašanj ljudi, kje bi bilo možno odvzem brisa opraviti samoplačniško. "Razlogi za ta vprašanja so bili čisto praktične narave in so se nanašali na pogoje vstopa v druge države, ki so takšne teste zahtevale. Potreba po dokazovanju negativnosti je tako eden od glavnih razlogov za takšna testiranja," je pojasnila Matičičeva.

Vir: Siol.net

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj