Na vsebino

V ZD Črnomelj novih bolnikov ne vpisujejo več

Iz Zdravstvenega doma (ZD) Črnomelj sporočajo, da je z današnjim dnem tudi zdravnica Marija Plut izpolnila predpisano kvoto za opredeljevanje novih pacientov. Plutova je bila po nedavnem odhodu specialistke družinske medicine Vesne Stefanović, še edina zdravnica v črnomaljskem zdravstvenem domu, ki je opredeljevala nove paciente.

Kot je še sporočil direktor ZD Črnomelj Andrej Matkovič, bodo vsi bolniki, ki nimajo izbranega družinskega zdravnika, zdravstvene storitve lahko opravljali v ambulanti za neopredeljene, ki bo v ZD Črnomelj in zdravstveni postaji Semič začela delovati s februarjem. Pravilnik o načinu organiziranja ambulant za neopredeljene namreč določa, da ambulanta za neopredeljene lahko prične z delom, ko javni zdravstveni zavod izčrpa vse možnosti opredelitve zavarovane osebe na splošnega osebnega zdravnika znotraj lastnega zavoda, kar se je v primeru ZD Črnomelj sedaj tudi zgodilo.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj