Na vsebino

Valentinovo v Starem trgu ob Kolpi

V KS Stari trg ob Kolpi posebno skrb namenjamo otrokom, še posebej najmlajšim. Ob praznikih jim organiziramo bralne urice. Na le-teh beremo pravljice in izdelujemo priložnostne izdelke iz papirja in drugih priročnih materialov.

Tokrat smo se posvetili Valentinovemu, saj je ljubezen in prijateljstvo tisto čustvo, ki da smisel življenju in nas pogreje, če smo še tako žalostni.

Valentinovo poznajo po svetu kot praznik ljubezni in zaljubljencev že stoletja, še posebej v anglofonskih deželah. Praznik praznujemo na god Sv.Valentina, ki je zavetnik zaljubljencev in zgodnjega rastja, saj ne pravijo zastonj, Sv.Valentin ima ključ od korenin.

Pri nas ga v obliki darilc in drobnih pesmic, nekateri tudi razkošneje (ni pa nujno - vsak po svoje). Drobna Valentinka ti nariše nasmeh na usta in ti pogreje srce.

V svet ljubezni so nas popeljali pravljični junaki miška Sara in mišek Luka ter zeleni žabec in bela račka.

V svetu ljubezni je možno prav vse. Težave zbledijo in svet postane lep. Tone Pavček pa nas je zazibal v prijetno razpoloženje.

Skupaj smo izdelaIi darilca (srčke seveda) prebrali še nekaj o Valentinu, in pojedli čokolado, ki dobro de duši ter veseli šli domov.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj