Na vsebino

Včeraj 898 potrjenih primerov okužb

Včeraj so po 5605 opravljenih testih potrdili 898 primerov okužb z novim koronavirusom. Vseh potrjenih primerov okužb do zdaj je 12.418, vseh opravljenih testov pa 284.000, je sporočil NIJZ.

V devetih rdečih statističnih regijah je od danes začasno prepovedano opravljati gostinsko dejavnost v lokalih. Prepovedano je tudi ponujanje storitev v fitnescentrih in zaprtih športnih objektih, za frizerje in kozmetike pa veljajo strožje omejitve.

Z novim vladnim odlokom o omejitvah ponudbe in prodaje blaga in storitev se režim razlikuje glede na epidemiološke razmere v posamezni statistični regiji.

Navodila za rdeče regije

Za rdeče regije, teh je bilo v petek že devet od skupno 12, veljajo posebne določbe. Tako je v teh začasno prepovedano ponujati storitve v fitnescentrih in v zaprtih športnih objektih, v prostorih, kjer se opravlja frizerska in kozmetična dejavnost, pa je lahko po novem le ena stranka v prostoru.

Začasno je prepovedano tudi opravljanje gostinskih dejavnosti v gostinskih objektih. Dovoljeni pa so priprava in dostava ter osebni prevzem hrane in pijače.

Začasna prepoved ne velja za gostinsko dejavnost v nastanitvenih objektih, kjer je med 6. uro in 22.30 še naprej dovoljeno opravljati storitve za goste.

Za trgovine, banke, pošte in urade medtem ostaja ureditev, da je lahko v njih hkrati le ena stranka na 20 kvadratnih metrih.

Navodila za oranžne regije

Za tiste, ki so na t. i. oranžnem seznamu, je med 6. uro in 22.30 ob upoštevanju vseh navodil Nacionalnega inštituta za javno zdravje in ob strežbi le za mizo še naprej dovoljeno opravljati gostinsko dejavnost. Se je pa vlada odločila, da število ljudi v frizerskih in kozmetičnih salonih omeji na eno stranko na 20 kvadratnih metrov. Enako velja za fitnesih in zaprte športne objekte.

Vir: RTV SLO
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj